Vad kostar de olika typerna av golvinstallationer?

På Golvläggare Smedjebacken har vi en helhetslösning vilket innebär att vi är en helhetsleverantör när det kommer till golvläggning i Dalarnas län. Kostnaderna blir därför mer tillförlitliga eftersom du inte behöver vända dig till flera olika entreprenörer där olika priser kan förvirra och i längden bli väldigt mycket dyrare än vad det borde ha blivit.

Det finns två viktiga aspekter som spelar roll när det kommer till vad det slutliga priset blir på din golvläggning, både när det gäller privat eller kommersiellt.

 • Ytan på området du skall lägga golvet på
 • Materialet du väljer att använda dig utav


Ytan på området du skall lägga golvet på

Såklart spelar ytan en stor roll när det kommer till golvläggning, ur flera synvinklar faktiskt. Dels har det att göra hur stor ytan är, alltså hur mycket golv vi kommer behöva lägga. Det beror också på hur mycket behandling ditt nuvarande golv kräver innan vi kan lägga golvet. Olika golv kräver olika material och det kan också komma att variera priset en hel del. Innan du räknar på vad ditt golv kommer att kosta dig är detta därför något du bör ha i bakhuvudet.

Viktig information för golvläggning eller mattläggning i Smedjebacken

 • Materialet är även det en avgörande faktor när det kommer till vad det slutliga priset blir för ditt golv
 • Golven kommer i olika material så som, keramiska plattor, heltäckningsmatta, porslinsplattor och olika typer av trä
 • Såklart kommer priset även variera eftersom materialen kostar olika mycket att ta fram och lägga
 • De billigare alternativen är i regel keramiska plattor, heltäckningsmattor och porslinsplattor
 • De dyrare är laminat och konstruerat trä
 • För att räkna ut priset skall du hålla koll på vad golvet kostar per kvadratfot


Räkna ut vad ditt golv kommer kosta dig

När du skall göra denna ekvationen krävs inga större mattekunskaper. Det du behöver ta reda på är följande: Golvytan du skall lägga golvet på, hur stor är den? För att räkna ut detta tar du bredden x längden. Då får du ut rummets kvadratmeter. För att vara på den säkra sidan när du beställer golvet kan du ta med 10 % extra för att ha "råd" med extra material runt mattor och runda kanter etcetera. Detta är något vi Golvläggare i Smedjebacken kan hjälpa dig med.

 1. Det är av stor vikt att ta hjälp av experter när det kommer till att lägga golv
 2. Du kan på så sätt hålla dig till din budget samtidigt som du får golvet lagt på bästa sätt
 3. I många fall kan det bli billigare i längden att ta hjälp och råd från experter eftersom dessa lägger golvet rätt direkt istället för att du skall chansa och lägga det själv för att sedan fem år senare upptäcka en vatten- eller fuktskada som uppkommit för att har lagt golvet fel


Golvrenoveringen ger rätt till ROT-avdrag

Givetvis kan du komma undan billigare med hjälp av ditt ROT-avdrag. Om du äger ditt hus eller din lägenhet kan du med fördel göra ROT-avdrag för att lägga golv. Avdraget gäller då 30 % av arbetskostnaden om du anlitar en golvläggare. Detta är ingen krånglig historia för dig eftersom vi Golvläggare i Smedjebacken sköter det mesta av jobbet åt dig även när det kommer till detta. Här kan du spara flera hundralappar i timmen så det är verkligen värt att ta del av ROT-avdraget. Välkommen att kontakta oss.