Mattläggare i Smedjebacken listar vad du ska tänka på vid golvbyte i våtutrymmen

När du ska lägga en matta i ett våtrumsutrymme är det viktigt att välja en godkänd matta och att arbetet utförs enligt utsatta branschregler. Tryggast är att anlita en mattläggare i Smedjebacken som har kunskap och erfarenhet. Läs mer här om vad du ska tänka på vid mattläggning i våtrum.

Ska du utföra en badrumsrenovering eller vill byta ut dina golv i ett våtrumsutrymme behöver du ha en del saker i åtanke. Att lägga golv i olika bostadsrum som till exempel vardagsrum eller kök kräver en viss skicklighet och kunskap för att golven ska bli rätt lagda och få en lång livslängd. Bäst vore att anlita en utbildad och certifierad mattläggare i Smedjebacken eller din lokala ort.

 

För golvläggning i badrum krävs det dessutom specialistkunskap och att rätt material används så att arbetet uppfyller de branschregler som gäller för våtrum. När du ska utföra en mattläggning i ett våtrum kan du kontakta oss på Dalarnas Golv & Kakel som har mattläggare i Smedjebacken, vi har de behörigheter som krävs för uppdraget.

 

Tänk på detta vid golvbyte i våtrum

  • När du väljer matta för ditt badrum eller annat våtrumsutrymme ska du välja en matta som är godkänd för användning som tätskikt. Det finns två olika våtrumsmattor, en som lämpar sig väl för ytskikt och en som kan användas som tätskikt när du ska lägga klinker.
  • Finns det en befintlig matta ska denna avlägsnas innan den nya mattan läggs, man ska aldrig ha två tätskikt då det finns en risk att det skapas fukt mellan de två.
  • Gör en ordentlig översyn av golvet så att det inte finns fukt eller skador som behöver lagas. Se också till att det finns ett fall mot golvbrunnen så att vattnet rinner undan. Om det krävs kan du behöva flytspackla golvet för att få ett jämnt underlag med rätt fall mot brunnen.
  • När du lägger en våtrumsmatta ska den limmas fast på ett torrt och rent underlag så att mattan får ett bra fäste i underlaget för att se till att det inte uppstår luftbubblor.
  • Alla skarvar ska svetsas enligt gällande branschregler och samtliga genomföringar kring avlopp, toalett, hörn och skarvar ska behandlas med ett godkänt tätskikt.

 

Våra golvläggare i Smedjebacken är proffs på våtrumsmattor

När du ska lägga en våtrumsmatta i ett badrum eller annat våtrumsutrymme ska du lägga en matta som är godkänd för det utrymme där den ska läggas. Det är också viktigt att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt och enligt gällande branschregler. Dalarnas Golv & Kakel är ett företag som har Golvläggare i Smedjebacken som utför tjänster åt privatpersoner och företag. Samtliga av våra golvläggare har yrkesbevis och är certifierade för arbete i våtrum. Det betyder att du kan vara trygg med att arbetet utförs korrekt och med högsta kvalitet.

 

Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan inspektera ditt våtrum och bistå med fri konsultation. Därefter kan vi erbjuda dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris. När du anlitar våra golvläggare i Smedjebacken kan du använda dig av ROT-avdrag som ger dig ett 30 procent avdrag på våra arbetskostnader.