Tips & råd när du ska anlita Golvläggare i Smedjebacken

Det första steget till att anlita en golvläggare är alltid att planera. Du behöver se till att du vet vilken budget du har att använda dig av, men även vad det är som du är ute efter. Vad vill du att golvläggaren ska hjälpa dig med? Hur stor yta är det som ska golvläggas och vad är det för material som du vill ha? Innan du kontaktar en golvläggare i Smedjebacken ska du alltså planera, men det finns mer saker än så som du bör tänka på innan du bokar in en tjänst.

Generella tips när du ska anlita hantverkare

  • Välj en professionell firma med utbildning & erfarenheter
  • Planera ditt projekt innan du anlitar hantverkare
  • Nyttja ROT-avdraget för 30 % reducering på arbetskostnaden
  • Be företaget om tidigare kunder & referenser


Anlita ett golvföretag med utbildning

När du vet vad det är du vill ha hjälp med är det dags att hitta en professionell och seriös golvfirma som kan hjälpa dig med hela eller delar av ditt projekt. Här är det viktigt att du väljer ett företag som du känner dig trygg med och som har den utbildning och kompetens som krävs för uppgiften. Att bara "ta sig an" ett arbete som hantverkaren saknar kompetens för kan stå dig dyrt i slutändan, speciellt om det uppstår problem eller du inte blir nöjd med resultatet av arbetet.


Av denna orsak är det alltså alltid bäst att välja en hantverkare eller golvläggare i Smedjebacken som har erfarenhet av det arbete som du efterfrågar. Här kan du med fördel be om referenser från kunder som har beställt samma tjänst eller be om att få se bilder från liknande arbeten. Anlita inte en golvläggare för ditt vardagsrum om denne endast har utfört arbeten i badrum tidigare. En professionell och seriös golvläggare ska kunna ge referenser till tidigare kunder som du kan komma i kontakt med och detta utan ska inte vara något problem.

Välj ett auktoriserat företag med F-skatt

När du letar efter en bra golvläggare att anlita för ditt nya golv är det lätt att fokusera på två saker - priset och när arbetet kan vara klart. Det är såklart två viktiga faktorer som du bör ha i åtanke, men glöm inte bort andra viktiga aspekter. I samband med anlitandet av en golvläggare i Smedjebacken bör du se till att företaget betalar F-skatt. F-skatt ska betalas av alla registrerade företag i Sverige och ligger till grund för att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget i samband med din golvläggning.

Information om ROT-avdraget

ROT-avdraget ger dig 30 % reducering på den totala arbetskostnaden när du anlitar en golvläggare, men F-skatt betyder så mycket mer än att du ska få ett lägre pris. Om du väljer en golvläggare som inte är registrerad för F-skatt kommer du att behöva stå för de arbetsgivaravgifter som hantverkaren har. Orsaken till detta är helt enkelt för att det blir du som anses vara arbetsgivaren i anlitandet. I Smedjebacken finns det många bra golvläggare att välja mellan där alla är registrerade för just F-skatt. Välj rätt och håll dina kostnader nere!

Kundkontakt och service är A och O

Att lägga ett nytt golv kan ändå komma att kosta en hel del pengar och med en sådan investering vill du naturligtvis kunna ha en bra kontakt med företaget du använder dig av. Det är viktigt att golvföretaget är lyhörda för dina önskemål och har viljan att bemöta dessa i den mån det går. Det ska finnas en kontinuerlig kontakt mellan golvläggare och kund och en kommunikation ska vara aktuell innan, under och efter att arbetet är slutfört. En professionell golvläggare värnar om kunderna för att behålla låna och bra kundrelationer. Hör av dig till våra golvläggare i Smedjebacken som erbjuder snabb och trevlig service. Kontakta oss via kontaktformuläret här på hemsidan.