ROT-avdrag vid golvläggning i villan

Att lägga ett nytt golv kan lyfta hela din bostad på bara ett litet kick. Golven utgör en väldigt stor del av boytan och om de är i slitna eller förstörda kan detta dra ner hela känslan av ditt hem. Nya golv är fräscha och ger dig en bättre livskvalitet. Det är dessutom enklare att hålla rena och höjer bostadens värde.

Genom att anlita en professionell golvläggare i Smedjebacken får du ett garanterat bra resultat och kan nyttja ROT-avdraget.

Snabba tips vid golvläggning

  • Nyttja ROT-avdraget för lägre kostnader vid golvläggningen
  • Anlita en professionell golvläggare för garanterat bra resultat 
  • ROT-avdraget reducerar arbetskostnaden med 30 %


Få en lägre kostnad för din golvläggning med hjälp av ROT-avdraget

Den främsta och egentligen enda anledningen till att människor väljer att använda ROT-avdraget är för att få en lägre kostnad. Golvläggning är en ROT-berättigad tjänst, vilket betyder att du kan ansöka om avdraget när du anlitar golvföretag i Smedjebacken. Alla privatpersoner i Sverige som uppfyller kraven har möjlighet att få 50 000 kronor om året att nyttja på RUT- och ROT-tjänster. Avdraget ger dig en 30 % reducering på arbetskostnaden för golvläggning i din villa.

Det finns flera krav som du behöver leva upp till för att kunna använda dig av ROT-avdraget

Du behöver till exempel vara minst 18 år gammal och du måste betala skatt i Sverige på alla dina inkomster. Här gäller det även att golvläggningen som du vill ha utförd kommer att utövas i en bostad som du står som ägare på. Det kan vara en kolonilott, ett småhus, bostadsrätt eller villa. Hyresrätter räknas inte in.

Valet av golvläggningsföretag är avgörande för slutresultatet

Även om du kan få ner kostnaderna genom att använda dig av ROT-avdraget vill du med största sannolikhet ändå ha ett riktigt bra resultat. Den golvläggare i Smedjebacken som du anlitar ska ha kunskapen som krävs för att sätta det nya golvet på plats, men även vara utbildad nog att se vilka förutsättningar just dina golv har. Välj därför alltid en golvläggare som har fått goda recensioner och omdömen från tidigare kunder och be gärna om referenser.

Våra golvläggare i Smedjebacken är golvspecialister med F-skattsedel

Professionalism är viktigt för att du ska bli nöjd med dina golv i din villa, men det är minst lika viktigt att företaget eller hantverkaren är registrerad för F-skatt. Om ett företag inte har F-skatt kommer du nämligen inte att kunna nyttja ROT-avdraget. När du anlitar en seriös golvfirma för din golvläggning kan du vara säker på att tjänsten är ROT-berättigad och att företaget sköter hela processen åt dig. Meddela golvfirman att du vill använda ROT så sköter dessa kontakten med Skatteverket.

Säkerställ att du har ROT-avdrag att nyttja

För att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget behöver du säkerställa att du har avdrag kvar att nyttja. Det gör du genom att kontakta Skatteverket och om du uppfyller villkoren. Har du använt dig av RUT-avdraget eller andra ROT-berättigade tjänster kan det vara bra att kontrollera hur mycket som finns kvar. Per person och per år tilldelas 50 000 kronor att använda och ni kan nyttja mer om ni är fler i hushållet som uppfyller kraven.